Hukvaldy – Biskupské ekocentrum HUBERT uspořádalo 4. listopadu workshop o výzdobě kostelů. Účast vysoce převýšila kapacitu, na Hukvaldy nakonec mohlo přijet přes třicet chrámových floristek nejen z naší diecéze. Pro velký zájem se chystá opakování kurzu.

Podkrovní sál v HUBERTu naplnily květiny. V organizačním týmu byla také Markéta Tomášková, kterou televizní diváci mohou znát ze soutěže Peče celá země. Foto: Michaela Gavláková / Člověk a Víra

Teoretický úvod si pro účastnice připravil biskupský vikář pro pastoraci P. Daniel Vícha spolu s lektorkami kurzu Pavlínou Vítkovou a Markétou Tomáškovou. „Každý účastník nejprve dostal ujištění, že kreativita je v každém člověku, jen ji musí rozvinout. Lektorky vybízely, abychom se nebáli tvořit nové věci a neřídili se zásadou – tak to bylo vždy a jinak to nejde. Základem úspěchu je vždy snaha o hledání nových nápadů a inspirací,“ shrnuje P. Daniel Vícha. Ten také představil liturgické zásady výzdoby a lektorky na něj navázaly s praktickými tipy, jak květiny seřezávat a uchovávat, kolik dávat vody apod. A dost prostoru bylo také na trénování vazby.

Novinky z HUBERTa můžete sledovat na webu www.ekohubert.cz. V biskupském ekocentru se v dalších týdnech chystají jiné zajímavé workshopy a setkání.

pátek 10. listopadu | přednáška P. Daniela Víchy s myšlenkami papeže Františka o ochraně planety z encykliky Laudato Si' (od 17 hod.)

pátek 17. listopadu | workshop výroby adventních a vánočních věnců (od 15 hod.)

pátek 1. prosince | workshop výroby betlémů z vlny (od 17 hod.)

pátek 8. prosince | Charitativní workshop výroby anděla technikou macrame. Výtěžek podopří mobilní dětský hospic Ondrášek. Začátek je v 17 hod.

Registrace na tvořivé worskshopy zde.

Celou fotogalerii najdete zde.

kvetiny hubert2

V Hubertu to vypadalo jako v květinářství. Foto: Michaela Gavláková / Člověk a Víra

zdobeni

Za výzdobou kostelů se skrývají hodiny trpělivé práce. Foto: Michaela Gavláková / Člověk a Víra

Pin It