Svatý Hostýn – Poutní mše svatá na Svatém Hostýně bude v sobotu 30. 1. mimořádně živě přenášena televizí Noe. Hlavním celebrantem bohoslužby, která začíná v 11.15 hodin bude olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner. Poutníci se budou intenzivně modlit za dar zdraví pro vážně nemocného P. Michala Jadavana i otce biskupa Lobkowicze, který je od poloviny prosince v nemocnici.

P. Michal Jadavan, farní vikář v Odrách a kaplan pro mládež bíloveckého děkanátu, v těchto dnech bojuje s náhlým a velmi vážným onkologickým onemocněním. Spontánní reakcí věřících bylo uspořádání pouti na Svatý Hostýn, kde budou při mši svaté sloužené olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem prosit na přímluvu Panny Marie o jeho uzdravení. „Jsem z toho hodně překvapený, ale zároveň nadšený. Budou se modlit nejen za mě, ale také za otce biskupa a další nemocné,“ uvedl otec Michal Jadavan, kterého v příštím týdnu čeká chemoterapie. „Překvapilo mě, kolik lidí se za mě modlí. Jsem jim za to vděčný. Člověk teď nemá jinou šanci než se uzdravit,“ podotkl otec Michal, kterého ani po zjištění závažné diagnózy neopustila vnitřní radost. „Na Svatý Hostýn nepojedu. Mši svatou budu sledovat v přímém přenosu v televizi,“ dodal.

K modlitbám za otce Michala se schází každou středu také studenti Biskupského gymnázia v Ostravě, kde kněz rovněž krátce působil. "K modlitbám za otce Michala se budeme scházet při tiché adoraci vždy ve středu přede mší svatou od 7.30 do 8.00 hodin a v pátek od 12.45 do 14.15; a také k modlitbě každou velkou přestávku (od 9.40 hod.). Rovněž je možné se spojit s mnoha dalšími v modlitbě růžence každý večer ve 21.00 hodin," uvedla ředitelka školy Jana Vylobová na školním webu.

Na stránkách Biskupského gymnázia je k dispozici také ke stažení text modlitby ze nemocného kněze.

 

 

Pin It