kriz2014Ostrava – Kříž Světových dnů mládeže, který daroval mladým lidem před třiceti lety sv. Jan Pavel II., putuje v těchto dnech po České republice a v pondělí 8. prosince zavítá do Ostravy. Kromě bohoslužeb a doprovodného programu je možnost zúčastnit se pěšího putování s tímto křížem přes Ostravu – z Biskupského gymnázia k salesiánskému kostelu sv. Josefa.

První etapa desetikilometrové trasy pouti povede od budovy gymnázia na ulici Karla Pokorného 1284/2 v Ostravě-Porubě ke kostelu v Ostravě-Třebovicích. Zastávka u kostela na ulici V Mešníku je naplánována na 13:00 hodin. Mládež s křížem bude pokračovat dál směrem k centru Ostravy okolo řeky Opavy a Odry. V 15.00 hodin se zastaví na křižovatce Nová Ves Vodárna.

Odtud se procesí vydá přes Ostravu-Mariánské Hory až ke kostelu sv. Josefa (Don Bosko), kde v 16.30 začíná mše svatá. Bohoslužbu bude celebrovat generální vikář ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David. Zde křížová cesta nekončí. Z kostela sv. Josefa se po mši svaté kříž vydá ke kostelu sv. Václava v centru Ostravy, kde od 18.00 hodin bude sloužit mši svatou biskup František Václav Lobkowicz.

Pěší putování s Křížem Světových dnů mládeže připravilo Centrum pro mládež ostravsko-opavské diecéze, salesiáni Dona Boska a Biskupské gymnázium v Ostravě.

Úmysl pěší pouti: „Ať i skrze toto putování přijde v letošním adventu Kristus se svou láskou do života zejména mladých lidí našeho krajského města.“

Plakát s mapou putování zde.

Pin It