Ostrava – Benefiční koncert na podporu ostravského Centra pro rodinu a sociální péči poslední květnový pátek 29. 5. zcela zaplnil katedrálu Božského Spasitele lidmi. Čekal je výjimečný hudební zážitek v podání Janáčkovy filharmonie Ostrava, která ke spolupráci přizvala španělskou houslistku Leticii Moreno. Umělce od dirigentského pultu vedla Brazilka Simone Menezes a společně posluchačům představili Čtyři roční doby v Buenos Aires autora Astora Piazzolla. Večerem publikum provedla Barbora Seidlová.

koncert cpr lucia petrjov 5Benefice naplnila hned několik záměrů. Oslavit výročí vzniku organizace, jež pečuje o vztahy, rodiny a pomáhá se zvládáním života lidem se zdravotním postižením již třicet let. Setkat se, děkovat, prožít hluboký kulturní zážitek v monumentálním prostoru hlavního chrámu diecéze a představit další záměry organizace. „Centrum pro rodinu nyní žije přípravou našeho nového sídla,“ prozrazuje jeho ředitel Marek Schneider: „Jedná se o rozsáhlou rekonstrukci budovy v centru Ostravy v areálu městské nemocnice.“ Výtěžek z koncertu tedy poputuje na veřejnou sbírku pro nový dům.  

JAK TO ZAČALO?

Když s prosbou o podporu přišla za ředitelem Janáčkovy filharmonie Janem Žemlou tehdejší vedoucí oddělení fundraisingu a PR Centra Lenka Sládková, byla úspěšná. Fungování organizace a záměr benefičního koncertu ředitele filharmonie natolik zaujal, že přislíbil podporu: „Váš záměr se mi líbí, benefiční koncert pro vás připravíme.” Jak se přesvědčil biskup Martin David spolu s dalšími příznivci Centra pro rodinu, své slovo vrchovatě dodržel. 

„Věříme, že koncert splnil všechna očekávání, a jsme velice zvědaví, jaký bude jeho výtěžek,“ podotýká současný vedoucí oddělení fundraisingu a PR Jan Dvořák a dodává: „Velice si veškeré podpory vážíme a moc za ni děkujeme!“

PROČ NOVÝ DŮM?

Stávající prostory Centra pro rodinu a sociální péči v areálu Lékařské fakulty Ostravské univerzity jsou nevyhovující a s budovou již není počítáno v územním plánu. Proto našli nevyužívaný objekt, do něhož by chtěli vrátit život. Vlastníkem budovy je statutární město Ostrava, které teď prázdnou budovu připravuje. Přízemí pak město využije jako Protialkoholní záchytnou stanici. Druhá oddělená část budovy se stane novým a větším zázemím Centra pro rodinu. Přinese lepší dostupnost díky umístění v centru Ostravy a rozsah objektu umožní poskytování služeb většímu množství klientů a uživatelů, aby se i nadále mohla organizace věnovat manželské, rodinné a sociální problematice.

Jan Dvořák, vedoucí oddělení fundraisingu a PR, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 771 212 440

Radka Moricová, specialista PR, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 777 244 235

Centrum pro rodinu a sociální péči, z. s., se věnuje manželské, rodinné a sociální problematice prostřednictvím činnosti dvou středisek – Střediska RODINA a Střediska VÝZVA. Středisko RODINA nabízí podporu pro rodinný život formou aktivit, programů, kurzů, vzdělávání, pomoci v obtížných situacích a také formou svědectví a vzájemné podpory. Středisko VÝZVA poskytuje dětem a mladým lidem s postižením a jejich pečujícím rodinám sociální služby (odborné sociální poradenství RODINNÝ PRŮVODCE, osobní asistence OASA, odlehčovací služba RESPIT a sociálně aktivizační služba BRÁNA).

Informace: prorodiny.cz, facebook.com/prorodiny

Fotogalerie: Lucia Petrůjová

Pin It