Diecéze  –  V týdnu od 13. do 19. února proběhne Národní týden manželství (NTM). Motto letošního ročníku je: MANŽELSKÉ KONTRASTY – „Dokonalé manželství je hlavně o dvou nedokonalých lidech, kteří to jeden s druhým nevzdali.“ Také v naší diecézi připravila Centra pro rodinu a farnosti programy, které vás mohou inspirovat, jak ze svého dobrého manželství udělat ještě lepší nebo obnovit to, co se časem ze vztahu vytratilo. Vyberte si a přijďte na některou z plánovaných akcí.

Národní týden manželstvíFarnost Příbor srdečně zve již tuto sobotu 11. února na Valentýnskou pouť do kostela sv. Valentina. Mši svatou v 16.00 bude sloužit P. Daniel Vícha a v 17.00. Program pokračuje koncertem ADAM BUBIK duo a po skončení je pro účastníky zajištěno drobné občerstvení v piaristickém klášteře. Vstupné na koncert je dobrovolné

Centrum pro rodinu a sociální péči připravilo k NTM tři aktivity. V úterý 14. února zve na Valentýnskou večerní pouť do kostela sv. Valentýna v Háji ve Slezsku. Program začne v 17.00 mší svatou, pak se účastníci přesunou do restaurace Hotelu pod Hůrkou, kde bude připraveno valentýnské menu a následně přednáška manželů Vyleťalových na téma Láska a úcta. Přihlášky se do 12. 2. mají zasílat na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; 734 876 497. Účastnický poplatek činí 400,Kč.

Další aktivity připravili ve spolupráci s farností Jablunkov, kde proběhne 16. 2. v kinosálu Jacki Večer pro manžele, na kterém bude promítán film pro manžele. A od 11. do 19. 2. bude při každé mši svaté k dispozici kvíz na téma kontrasty v manželství.   

Tradičně si sv. Valentina připomenou také v Bravanticích. V kostele sv. Valentina celebruje 12. února  v 10.30 poutní mši svatou P. Lumír Tkáč a zpěvem ji doprovodí místní schola. Po mši svaté pokračuje program v KD v Bravanticích. Pro poutníky je připraveno nejen občerstvení, ale také doprovodný program. Najdete zde výtvarné dílničky pro děti, regionální prodejce z Poodří Miroslav Šůstek zde představí své dřevěné šperky a Centrum pro rodinu a sociální péči v Ostravě, jež se bude prezentovat také prodejem drobných předmětů a triček, nabídne výstavu: Co svědčí rodinám, která je zaměřena na zkvalitňování vztahů v rodinách.

Centrum pro rodinu Kopřivnice připravilo ale také od 13. do 19. 2. Valentýnské rande, procházku po Pasekách s několika zastávkami se zamyšlením pro manžele: „Milí manželé, vyjděte si spolu na malou procházku do přírody a využijte pro obohacení nebo jen k popovídání krátká zamyšlení, která pro vás budou na trase připravena. Tématem jsou ‚manželské kontrasty‘. Rozdíly, které mezi sebou máme, nás nemusí rozdělovat, ale můžeme se jimi vzájemně obohacovat. Popisky trasy najdete na jejich webových stránkách od 12. 2.

Kozlovické Centrum pro rodinu Společný svět také vsadilo na vycházku v přírodě, kde se dobře povídá a od 11. do 19. 2. zve na Rande na Ondřejník: „Vezměte svou drahou polovičku na procházku a popovídejte si. Inspirací Vám mohou být náměty, které jsme si pro vás připravili po cestě na Ondřejník, a to na trase z Kozlovic i z Frýdlantu nad Ondřejnicí. Trasa z Kozlovic začíná na parkovišti u vodojemu na horním konci obce, dále po zelené turistické značce a od Ondřejník-Sedlo se pokračuje po modré. Cíl je u kaple sv. Antonína u Roubenky Ondřejníček. Trasa z Frýdlantu nad Ostravicí začíná za Lesní stezkou Vyhlídka a dále pokračuje po modré turistické značce. Cíl je u kaple sv. Antonína u Roubenky Ondřejníček. Užijte si společné chvíle.:)“

Pin It