Opava-Kylešovice - Dopoledne plné zábavy pro děti i dospělé chystá na sobotu 17. září Charita Opava společně s Okresním fotbalovým svazem. V pořadí již pátý ročník soutěží v netradičních sportovních disciplínách proběhne od 9 do 13 hodin na fotbalovém hřišti v Opavě-Kylešovicích. Výtěžek této benefiční akce je určen pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav.

Sportovní den pro hospic si vedle benefičního poslání klade za cíl zábavnou sportovní formou propojit svět zdravých lidí a lidí s handicapy. Charita Opava proto na akci opět pozvala poskytovatele sociálních služeb starajících se o lidi s různými handicapy a jejich klienty, aby se společně potkali nejen mezi sebou, ale také s širší veřejností.

Netradiční sportovní disciplíny jsou totiž poskládány tak, aby se jich mohli zúčastnit všichni. V jízdě na invalidním vozíku, ve hře šupec, ve zvukové střelbě, v jízdě na dvoukole, ve skládání pexesa pro nevidomé, ve speciálních ruských kuželkách a v dalších originálních sportovních disciplínách se totiž mohou rovnocenně utkat lidé s handicapem i bez něho. Každý ze soutěžících pak obdrží diplom i originální medaili a bude se moci zúčastnit tomboly o zajímavé ceny. Dopoledne zpestří kromě soutěží také vystoupení mažoretek BANIMO, měření tlaku a cukru v krvi a ukázky poskytování první pomoci ve stánku Střední zdravotnické školy Opava, fotbalová školička či ukázka cvičení psů a techniky Policie ČR. Samozřejmostí bude bohaté občerstvení a také lahodná káva, kterou vám ve své pojízdné kavárně připraví klienti sociálně terapeutické dílny Radost.

Cílem setkání je získat finance pro mobilní hospic Pokojný přístav, který již déle než patnáct let doprovází v domácím prostředí v posledních dnech života lidi z Opavy a okolí. Zatímco v prvním ročníku Sportovního dne (nejen) pro klienty se vybralo přes 73 tisíc korun, druhý i třetí ročník přinesl Pokojnému přístavu vždy přes 120 tisíc korun a loni se vybralo již přes 177 tisíc korun.

Záštitu nad celou benefiční akcí převzal senátor Herbert Pavera.

Provoz mobilního hospice Pokojný přístav je finančně velmi náročný, a tak budeme rádi za vaši pomoc. Přispět můžete převodem na náš účet 154872573/0300, VS 20.

Převzato z webu Charity Opava.

Pin It