Stará Ves nad Ondřejnicí - Slavnost Nanebevzetí Panny Marie je také slavnostní květin a bylin, které se podle prastarého zvyku ve farnostech žehnají. V den svátku si můžete kytici uvázat z květů z vlastní zahrady, koupit v zahradnictví nebo využít novinku v podobě samoobslužného květinového stánku. Ten od neděle 14. srpna stojí u vchodu do sokolovny ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Květiny do něj dodává rodinná Farma ve vsi.


samoobsluznykvetinovystanek1


„Ze staré skříně jsme vyrobili samoobslužný květinový stánek. Je to novinka na Ostravsku. Lidé si mohou ve stánku vybrat květiny, které pěstujeme od semínka na naší farmě ve Staré Vsi nad Ondřejnicí,“ uvedla Markéta Nováčková a dodala, že podobný styl prodeje je v lokalitě zcela nový a stojí na důvěře. Platby za květinový pugét je totiž možné uhradit pomocí QR platby nebo převodem na účet. Farmářka Nováčková dodala, že řezané květy a suché vazby brzy doplní i svazky s bylinkami.

Podobný styl prodeje je známý spíše ze zahraničí. Pole s květinami nabízejí samosběr květin. Lány plné mečíků nikdo nehlídá a platí se vhozením několika euro přímo do plechové pokladničky. Na slušné vychování zákazníků sázejí také mnozí farmáři v Rakousku. Přímo u svých stájí mají k dispozici lednice s výrobky, které se platí podle vyvěšeného ceníku do pokladničky nebo krabičky.

Foto: https://www.farmavevsi.cz

 

Pin It