Brno - Pět dní ve Vysokých Tatrách s řeholníky nabízí mladým mužům, kteří se cítí povolání k hospitalitě, službě nemocným a potřebným, zve řád Milosrdných bratří. V termínu od 24.-28. 8. 2022 budou mít na programu duchovní aktivity, možnost rozhovorů a turistiky v krásné přírodě.


2022 S řeholníky v Tatrách


Pro podrobnější informace a přihlášky pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo volejte na číslo +420 608 745 700. Přihlašování je možné do 15. 8. 2022.

Hospitálský řád sv. Jana z Boha „Ordo Hospitalarius S. Joannis de Deo“, Milosrdní bratři, je společenství laických bratří zasvěcených službě nemocným. „Per corpus ad animam“ – „Tělem k duši“. Toto heslo je naplňováno svědectvím služby trpícímu a nemocnému bližnímu, jak k tomu vyzývá sám Ježíš Kristus.

Kromě tří obvyklých slibů života čistoty (celibátu), chudoby a poslušnosti, bratři skládají ještě čtvrtý slib hospitality - péče o nemocné a jakkoli potřebné.

Celosvětově řád působí v 53 zemích na všech pěti kontinentech a provozuje okolo 450 center. Původní českomoravská řádová provincie se v minulých letech stala součástí rakouské řádové provincie, která reprezentuje milosrdné bratry v celé střední Evropě.

V České republice tři bratři a přes sto jejich spolupracovníků provozuje nemocnici ve Vizovicích, lékárny v Brně a Letovicích, mateřskou školu a společenský sál v Brně. Participují na provozu Nemocnice Milosrdných bratří v Brně, kde vedou dobrovolnický program.

Více o Milosrdných bratřích zde

Pin It