Osek u Duchcova – Až do severních Čech zamíří v sobotu 18. června apoštolský administrátor diecéze biskup Martin David. V cisterciáckém klášteře Osek bude spolu s dalšími biskupy a kněžími koncelebrovat mši svatou u příležitosti slavnostního otevření zrenovovaného konventního chrámu Nanebevzetí Panny Marie. Barokní skvost z 1. poloviny 18. století se opravoval od prosince 2018.


Osek klaster


Děkovná mše svatá začíná v 11.00 hodin a zve na ní P. Michael Philipp Irmer a správce kláštera MVDr. Jindřich Koska, který pochází z Dolního Benešova a je předsedou spolku Kruh přátel kláštera Osek. O oseckém klášteře, seznámení s jeho posledním opatem, záchraně areálu i vaření piva Ossegg, vyprávěl Jindřich Koska čtenářům diecézního zpravodaje v článku s názvem „Dal jsem umírajícímu opatovi slib, že se o klášter postarám,“ vypráví správce Oseku. Příspěvek vyšel v letním vydání Diecézního zpravodaje OKNO (7-8/2021).

Klášterní areál slouží veřejnosti k prohlídkám. Více se dozvíte na webu http://klasterosek.cz/ a na stránkách Informačního centra kláštera.  https://www.facebook.com/itcosek/

Fotogalerie klášterního areálu a konventního kostela Nanebevzetí Panny Marie v Oseku.

http://klasterosek.cz/fotogalerie/

Foto: Klášter Osek

Pin It