Frýdek-Místek – „Chceme se společně setkat, poznat a mít radost z toho, že žijeme právě zde, ve Frýdku-Místu, který je Božím městem.“ Tak zní pozvánka duchovních šesti křesťanských církví na víkendový festival Boží město. Program plný hudby, přednášek a her pro děti začíná v pátek 13. května v parku pod zámkem ve Frýdku a pokračuje v sobotu 14. května na Náměstí Svobody a dalších místech v Místku.


Bozi mesto A21024 1


„Cílem této akce je evangelizace,“ prozrazuje duchovní správce farnosti Místek P. Daniel Vícha a dodává, že se nápad oslovit křesťanským poselstvím celé město zrodil v katolických kruzích. Ke spolupráci přizvali další církve, které ve Frýdku-Místku působí. „Nápad se zrodil v katolické farnosti na začátku tohoto roku, kdy se začaly uvolňovat pandemická opatření. Rozhodli jsme se oslovit další církve, aby šly do projektu s námi,“ říká místecký farář s tím, že podporu festivalu vyjádřil také primátor města Petr Korč.

Příprava dvoudenní akce začala již v lednu tohoto roku a do organizace se zapojí okolo 150 lidí. Program bude nabitý hudebními představeními známých slovenských gospelových kapel Lamačské chvály a Timothy. Součástí festivalu budou také přednášky na témata „Jak přijmout sám, sebe“, „Jak přijmout místo, kde žiji“ a „Smíření ve vztazích a přijetí vlastní rodiny“. Slovem bude sloužit slovenský kazatel Pavol Strežo ze Spoločenstva Novej Evanjelizácie.

Pořadatelé mysleli také na nejmladší účastníky. Program pro ně bude připraven v pátek 13. května od 18.00 do 20.00 hodin v parku pod zámkem a v sobotu 14. května od 15.00 do 16.30 ve dvoře Národního domu v Místku. V 16.30 začne Velká rodinná hra ve Smetanových sadech. „Určitě přijďte, protože každý z nás může přispět k tomu, abychom si rozuměli,“ zvou na videoupoutávce představitelé církví, které se na festivalu Boží město podílejí.

 

 

Pin It