Maria Hilf – V sobotu 7. 5. ožilo mariánské poutní u Zlatých Hor Maria Hilf rodinami s dětmi. Konala se zde Diecézní pouť za rodiny a duchovní povolání. Slavnost začínala mší svatou, jejímž hlavním celebrantem byl P. Jan Czudek, delegát ad omnia. Pro poutníky, kteří přišli děkovat a prosit za rodiny a kněze, připravil hlavní organizátor – Centrum pro rodinu a děkanát Jeseník – bohatý program.

„Na Maria Hilf bylo moc krásně,“ uvedla vedoucí fundraisingu a PR Centra pro rodinu Lenka Sládková: „Pouť rodin proběhla po dvouleté nucené pauze a mnoho rodin se na tuto pouť těšilo – a my zase na všechny poutníky. Připravena byla modlitba růžence, krásná mše za doprovodu sboru Cantamus z Kozlovic, adorace a doprovodný program - tvořivé dílny, bublinový workshop, lesní pedagogika a občerstvení. Poutníků dorazilo na pět set, od nejmenších po seniory. Věřím, že žádná ‚nucená‘ pauza v pořádání poutí nás již nečeká,“ přeje si organizátorka.

Radost ze setkání měl i P. Jan Czudek: „Lidé přijeli ze všech koutů diecéze. Tolik jsem jich už dlouho neviděl. Počasí nám přálo a jediné, co nás mrzelo, bylo, že se pouti nemohl zúčastnit biskup Martin David. Ale nahrál účastníkům svůj vzkaz, který zazněl v závěru bohoslužby.“ Ten si mohou zájemci poslechnout také na Facebookovém profilu diecéze.

Snímek: Nela Franková/Člověk a Víra

Popisek: Proud kněží s hlavním celebrantem P. Janem Czudkem, delegátem ad omnia, přichází, aby společně s poutníky Diecézní poutě za rodiny a duchovní povolání na Maria Hilf, slavili mši svatou.

Fotogalerie: Nela Franková/Člověk a Víra; Zdeněk Poruba/Člověk a Víra; Roman Polách/Člověk a Víra; Vojtěch Curylo/Člověk a Víra

Celou fotogalerii naleznete zde

.

Pin It