Ostrava – Téměř 300 mladých lidí přijalo pozvání v sobotu 9. 10. na Diecézní pouť ministrantů do katedrály Božského Spasitele. Slavnostní mši svatou prožili s biskupem Martinem Davidem, delegátem ad omnia P. Janem Czudkem, kaplanem pro ministranty P. Jakubem Štefíkem a kněžími svých farností.

Při bohoslužbě si také ministranti připomínali 25. výročí založení diecéze a obdarovali biskupa Martina netradičním dortem s postavičkami ministrantů a číslovkou. Ten si dort nenechal pro sebe, ale po mši svaté se o něho s účastníky rozdělil. Pak se společně vydali na stanoviště, která pro ně byla v rámci doprovodného programu připravena. Mladí lidé korzovali mezi katedrálou, kostelem sv. Václava, sálem na biskupství, televizí Noe a salesiánským střediskem Dona Boska. Čekaly na ně vědomostní stanoviště, zajímavosti ze života diecéze, hry na hřišti, ale vyzkoušeli si i zacházení s kadidelnicí. V TV Noe se po prohlédnutí studií a dalších zajímavých částí televize měli možnost podívat na svět okem kamery. Ministranti na stanovištích nejen své znalosti uplatňovali, ale i získávali.

Další možností setkání je 15. ročník ministrantské florbalové ligy, který se uskuteční 13. 11. v Šilheřovicích. Zahájen bude ve 14.00 mší svatou.

Fotogalerie: Lena Nowak/Člověk a Víra

Celá fotogalerie zde.

Pin It