Ostrava – Ministranti ostravsko-opavské plánují společnou oslavu 25. výročí ostravsko-opavské diecéze. Příležitostí jim bude Ministrantská pouť, která je koncipována jako narozeninová oslava. Organizátoři zvou zájemce v sobotu 9. října do katedrály. Na programu je mše svatá s biskupem, program na stanovištích, oběd, společná adorace a závěrečná modlitba. Na událost je nutné se přihlásit. Termín přihlášek je do 30. září 2021.


MinistrantksaPout


„V letošním roce si naše diecéze připomíná 25 let od svého založení. Slaví-li někdo narozeniny, je krásné a milé oslavenci přijít poblahopřát a radovat se spolu s ním. Chceme proto všechny ministranty pozvat na narozeninovou oslavu, která se bude konat v ostravské katedrále za účasti o. biskupa Martina,“ zve ministranty a ministrantky pozvánka na Ministrantskou pouť.

„Je připraven bohatý program, hry, zamyšlení a snad se dostaneme i na velitelský můstek naší diecéze. Velká narozeninová slavnost je naplánovaná na sobotu 9. října 2021, tak si tento termín poznač do svého kalendáře a s ostatními kamarády ministranty se přihlas a přijeď!“ Informuje o akci web ministrantů ostravsko-opavské diecéze http://ministranti.doo.cz/

Přihlašování účastníků a dobrovolníků do 30. září

Organizátoři potřebují vědět předem, kolik ministrantů letos přijede, proto prosí o vyplnění přihlášky. Přihlašování je podle farností a celkovém počtu ministrantů a doprovodu (i kněží a jáhnů). Přihlášení může tak udělat duchovní správce farnosti, nebo jím pověřený vedoucí ministrantů či osoba, která bude ministranty na setkání doprovázet. V přihlášce uveďte kontakt na plnoletou osobu, která bude ministranty na setkání doprovázet. Pro všechny registrované je připraven oběd. Přihlašování na pouť je možné do 30. září 2021! Přihlašování účastníků zde

Každá ruka či noha se hodí. Pokud jsi starší 16 let a máš chuť dát se do služby, tak se přihlaš zde.

Program Ministrantské pouti 2021

9:30 – 10:00 registrace u katedrály
10:00 – 11:00 mše svatá v katedrále za účasti otce biskupa
11:00 – 14:30 program na stanovištích a oběd
14:30 – 15:00 společná adorace a zakončení pouti v katedrále

Další informace:

Věci sebou: sportovní oblečení, dobrou obuv, láhev s pitím, pláštěnku, kartičku zdravotní pojišťovny, roušku/respirátor a dobrou náladu. Ministrantské oblečení NENÍ potřeba.

Pro kněze: alba s bílou štolou.

Finanční příspěvek: 80,- Kč (je však možné přispět i více) 

V případě velice nepříznivých podmínek nebo nových pravidel vyhlášených státními orgány v důsledku pandemie Covid19 bude průběh akce upřesněn.

Doprava: Parkování možné na veřejných parkovištích.

Pin It