Bílá – Nově opravené Apartmány Mezivodí v obci Bílá v Beskydech požehnal ve čtvrtek 15. 7. biskup Martin David. Uprostřed beskydské přírody jsou pro rekreanty připraveny čtyři čtyřlůžkové bytové jednotky s kompletním vybavením pro letní i zimní pobyty.

Dům, jenž sloužil jako bydlení pro pracovníky lesů, opravilo Biskupství ostravsko-opavské během jednoho roku. Je pátým objektem, který biskupství nabízí jako ubytovací zařízení pod společnou hlavičkou Apatrmány U Trojice a pro návštěvníky se otevře na začátku srpna. „První zájemci již mají termíny zarezervované,“ prozradil vedoucí Odboru hospodářské správy majetku Zdeněk Miketa.

Další apartmány mohou zájemci využít v – Penzionu Johannes ve Staré Vsi u Rýmařova, v Penzionu U Křížové cesty v Rudě u Rýmařova, Apartmánu Lyra v obci Vidly a také Chatě Poustevna (Střelecká) ve Vrbně pod Pradědem. Všechny se nacházejí v krásném prostředí Nízkého a Hrubého Jeseníku. „Zájem o ubytování je velký. Lidé nás najdou na webových stránkách www.apartmanyutrojice.cz nebo si mohou ubytování zajistit přes booking,“ uvádí  referentka ubytovacích zařízení Věra Otawová. Nabídka je opravdu rozmanitá, jak se dočtete na webových stránkách apartmánů: „Bude vás víc lákat přestavěná fara s krásnou zahradou, která soutěžila o stavbu roku? Nebo chata uprostřed lesů bez elektřiny, s vodou z horského potoka, v místě bez světelného smogu, a tedy nejkrásnější noční oblohou? Jedno lepší než druhé, nemyslíte?

Fotogalerie z žehnání Apartmánů Mezivodí: Vojtěch Curylo/Člověk a Víra. Celá fotogalerie zde.

Pin It