Travná – Ve věku nedožitých 71 let zemřel v úterý 9. března 2021 v polské Nyse P. Piotr Pawel Niewiadomski, SDS. Člen Společnosti Božského Spasitele – salvatoriánů pocházel z Polska. Více než dvacet let svého kněžského života prožil v České republice. Od 1. 12. 1999 až do roku 2014 byl farářem v Javorníku na Jesenicku a administrátorem v okolních obcích Uhelná, Vlčice, Travná a Zálesí. Dále v Javorníku působil jako výpomocný duchovní. Od roku 2015 byl administrátorem farnosti Travná.   

P. Piotr Pawel Niewiadomski, SDS se narodil 15. června 1950 ve městě Pleszew ve Velkopolském vojvodství. Vstoupil do kongregace salvatoriánů. Řeholní sliby složil 8. září 1975. Na kněze byl vysvěcen 8. června 1981 v Trzebnici u Vratislavi, kde jsou uchovávány ostatky sv. Hedviky – patronky Slezska a ostravsko-opavské diecéze. Polovinu svého kněžského života sloužil právě v česko-polském pohraničí na Jesenicku, které je součástí ostravsko-opavské diecéze. 

Děkovná mše svaté za dar jeho života bude sloužena 17. března ve 14.00 hodin ve hřbitovní kapli na ulici Zwirovej v Gorzowie Wielkopolskim. Spolubratři zemřelého salvatoriána prosí o modlitbu za vyprošení nebe pro zemřelého kněze.  

 Requiescat in Pace.

Parte ke stažení v polštině zde a v češtině zde

Pin It