Opava - Milosrdné sestry III. řádu sv. Františka z Assisi v Opavě se v sobotu 1. srpna rozloučí se zesnulou sestrou Faustynou Valérií Kunovou. Řeholnici původem ze Slovenska bylo 43 let a na věčnost odešla v 16. roce svého řeholního života v úterý 21. července v opavské komunitě.

Lítost nad odchodem mladé řeholnice vyjadřují její přátelé a známí na Facebooku a sdílejí také smuteční oznámení. Sestře Faustyně byla loni v říjnu diagnostikovaná vážná nemoc, jejíž příznaky se objevily během pastorační cesty na misie do Paraguaye. Poslední měsíce života strávila nemocná sestra ve své komunitě na Vojanově ulici v Opavě, obklopená milující péči sester a v posledních dnech i svých rodičů.

Poslední rozloučení se sestrou Faustynou bude v sobotu 1. srpna v klášterní kapli mateřince kongregace v Kylešovské ul. 8 v Opavě v 15.00 hodin. Poté bude její tělo uloženo do kongregačního hrobu na městském hřbitově v Opavě.

Sestra Faustyna Valérie Kunová se narodila 2. 3. 1977 v Královskom Chlmci na Slovensku. Po ukončení vysokoškolských studií na teologické fakultě v Košicích nastoupila v r. .2002 do kandidatury v komunitě v Uherském Hradišti, kde pracovala jako katechetka. Po noviciátě v komunitě v Mladecku a po složení prvních slibů v r. 2004 žila v juniorátní komunitě v Olomouci a pracovala na ekonomickém úseku Arcibiskupské kurie.

Její další formace pokračovala v komunitě v Jihlavě, kde složila v r. 2009 své doživotní sliby a kde do r. 2011 pracovala jako pastorační asistentka ve farnosti Matky Boží. Po třech letech v Opavě se v letech 2014-2017 vrátila do Jihlavy, kde byla představenou. Po generální kapitule v roce 2017 byla jmenována generální ekonomkou a jednou z generálních rádkyň. Svěřena jí byla také péče o juniorky, kterou vykonávala až do své smrti.

„Už nemůžu dělat nic jiného než dát jim dobrý příklad,“ říkávala v posledních týdnech svého života. „Svůj úděl v těžké nemoci přijímala odevzdaně a nesla jej trpělivě. Vždy zůstane v naší vzpomínce jako ta, která přinášela a šířila pokoj,“ píší sestry z opavské komunity na smutečním oznámení. „Faustynko, pozdravuj tam Nahoře ten andělský zástup, který Tě na vše připravil, a věřím, že už je tam bavíš tím svým jedinečným humorem. Na viděnou a děkuji...,“ píší její přátelé na Facebooku.


SestraFaustynaParte

Pin It