Kunčice pod Ondřejníkem - Pět nových přístřešků s posezením pro turisty postavily Biskupské lesy u značených pěších tras na Ondřejníku. Na realizaci projektu získalo ostravsko-opavské biskupství dotaci z Programu rozvoje venkova ve výši téměř 700 tisíc korun. Lidé budou mít možnost při výletech do Beskyd nově posedět v lokalitách Kaňovice, Žmilanka, Pod Zelenou cestou, Šmiřanka a Pod Skalkou.


pristresekOndrejnik1


Všechny tyto místní názvy spojuje stejný typ dřevěných přístřešku pokrytých bonnským šindelem. „Všechny přístřešky jsou o půdorysném rozměru 4 x 4m a výšky 3-3,5 m a zastřešené jsou valbovou střechou. Nosná konstrukce je dřevěná sloupková ze smrkového dřeva, ukotvená do betonových patek a ze tří stran je pak vybavena dřevěným zábradlím,“ popsal jednotlivé stavby Marek Sobala z Biskupských lesů a dodal, že všechny turistické přístřešky jsou vybaveny dřevěným stolem a lavicemi z opracované kulatiny.

„Přístřešky jsme postavili v místech, kde chodí nejvíc turistů. Budeme rádi, když jim tato místa zpříjemní výlet na Ondřejník, který je nyní těžce zkoušený kůrovcovou kalamitou,“ uvedl ředitel Biskupských lesů Libor Konvičný. Součástí nového mobiliáře nejsou odpadkové koše a správci lesa apelují na návštěvníky, aby si odpadky odnášeli s sebou domů. Budou na to upozorněni také informačními cedulkami.

Foto: Marek Sobala

Pin It