Řím - Dnes večer (27. března 2020) se katolíci z celého světa mohou duchovně sjednotit prostřednictvím sdělovacích prostředků a společně s papežem Františkem prosit Boha za ukončení koronavirové pandemie. Modlitba Svatého otce začíná v 18.00 hodin a bude mimořádně zakončena požehnáním Urbi et Orbi.

Papež se bude modlit blízko vatikánské baziliky sv. Petra před vystavenou ikonou „Salus Populi Romani“ – „Spasení římského lidu“, které je uchovávaná v bazilice Santa Maria Maggiore a utíkají se k ní generace obyvatel Věčného města při dějinných dramatech. Vystaven bude také dřevěný kříž z 15. století, který byl včera sňat z kostela San Marcello al Corso. Tento kříž unikl ohni, který zničil kostel v roce 1519 a v roce 1522 byl nesen v čele procesí, které se modlilo v roce 1522 za konec moru, který zasáhl Řím.

V podobné intenci se bude nést také dnešní modlitba. Papež František bude předsedat společné modlitbě, poslechu Božího slova a adoraci na prázdném náměstí před bazilikou sv. Petra. Adoraci zakončí eucharistickým požehnáním Urbi et Orbi.Toto požehnání určené městu Řím a celému světu bude spojeno s možností získat plnomocné odpustky, v návaznosti na dekret Apoštolské penitenciárie vydaný v souvislosti s naléhavou situací nákazy Covid-19.

 

Pin It