Ostrava - V pondělí 23. března 2020 proběhlo první kolo on-line soutěže s názvem Matematická BiGy liga a musíme říct, že bylo velmi úspěšné. Do soutěže se zapojilo zhruba třicet studentů z různých ročníků, kteří se v jednotlivých týmech snažili nejen sami pro sebe, ale především pro svůj tým a také pro svou třídu získat co nejvíce bodů. Soutěžních týmů bylo sedm.

Po rozdání první sady příkladů se organizátoři soutěže naivně domnívali, že teď budou mít dostatek času, než obdrží první správné výsledky, ale opak byl pravdou. Soutěžící jim dali jasně najevo, že nepřišli ležet, ale počítat. Pustili se do toho opravdu naplno, o čemž svědčí i dosažené výsledky. Soutěž trvala šedesát minut čistého času. Během ní bylo rozdáno 23 příkladů z různých oblastí matematiky. Nejlepším týmům se podařilo vyřešit 17 příkladů.

Děkujeme všem, kteří se do soutěže zapojili, zvláště pak Honzovi Klimkovi (oktáva B) za vytvoření programového zázemí. Už teď se těšíme na další klání, které se uskuteční v pondělí 30. března 2020 od 13:00 – 14:00 hodin. Do té doby „počtům zdar“!

Více na školním webu www.b-g.cz a na facebooku @BiGyOstrava. 

P. Tomáš Čirž, školní kaplan

Pin It