Bernartice nad Odrou – Do náruče milosrdného Otce byl v pondělí 3. června povolán P. Jiří Šenkeřík, který posledních devět let svého života prožil ve farnosti Bernartice nad Odrou jako výpomocný duchovní. Za jeho život poděkujeme a rozloučíme se s ním při mši svaté v kostele Navštívení Panny Marie v Bernarticích nad Odrou v pondělí 10. 6. 2019 ve 14.30 hodin.

P. Jiří Šenkeřík se narodil 9. dubna 1946 v Tošovicích u Oder, v okrese Nový Jičín. Po absolvování studia a základní vojenské služby pracoval tři roky jako účetní provozu v Optimitu Odry. V září 1971 začal studovat bohosloveckou fakultu v Litoměřicích. Od roku 1971 do roku 2009 byl členem řádu Menších bratří sv. Františka – kapucínů a přijal řeholní jméno Bartoloměj. Vysvěcen byl na kněze biskupem Josefem Vranou 26. června 1976 v Olomouci a poté nastoupil jako farní vikář v opavské farnosti Sv. Ducha.

Následně sloužil v Ostravě a po desetiletém působení v tomto městě přesídlil do farnosti Vítkov. Současně se staral o farnosti Klokočov a Nové Těchanovice. Působil také ve farnostech Fulnek, Véska a Vlkovice. Pohřben bude do kněžského hrobu na hřbitově v obci Bernartice nad Odrou, kde prožil poslední léta svého kněžského života.

Parte ke stažení zde.

Pin It