Ostrava - Ještě stále je možné se v sobotu 23. března zúčastnit kurzu pro členy schol, který připravuje ostravsko-opavské biskupství. O všem, co by správný člen scholy měl vědět a na co by si měl dát pozor, budou hovořit ostřílení muzikanti a dirigenti. Kurz povede multiinstrumentalista Josef Fojta z Hradišťanu. Do Ostravy si pozval své přátelé z dob legendárních Střípků - Pavla Kociána a Jana Brhela. 

Stále jsou ještě volná místa

Kurz pro scholy začíná na biskupství v 9.00 hodin a potrvá až do 16.00 hodin. Přihlašování je možné prostřednictvím elektronického formáře přímo z diecézního webu. "Věřím, že sobotní setkání bude velkým obohacením pro nás všechny. Sám jsem se již zúčastnil kurzu, který Josef Fojta vedl, a bezesporu má hodně co říci k interpretaci, vedení scholy, hlasové výchově, použití perkusových nástrojů atd," uvedl P. Aleš Písařovic, který kurz pro scholy připravuje.  

Lektor kurzu hraje s Jiřím Pavlicou

Lektor kurzu Josef Fojta je jako stálý člen Hradišťanu velmi vytížený a najít v jeho diáři volný termín bylo nutné s ročním předstihem. V kapele Jiřího Pavlici hraje na bicí a klávesy. Působí však i mimo tento soubor. Je spoluautorem několika hudebních projektů spolu s Emanuelem Míškem (CD Bylinky - písničky z hrnečku, Všechno má svůj čas). Spolu s Pavlem Kociánem byli dlouholetými vedoucími studentské scholy Střípky a sboru Anima Una. S Janem Brhelem se znají rovněž z dob studentského projektu kapely Střípky. 

Perkusní nástroje s sebou

Kdo se na kurz přihlásí, má si s sebou vzít jakékoliv perkusní nástroje (tamburína, triangl, djembe, xylofon, zvonkohra, ozvučná dřívka, cajon, shakery, chřestidla, dešťová hůl apod.) 

Kurzy liturgické hudby nejsou zpoplatněny. Vstup je zdarma. Více zde.  

Plakát ke stažení zde.

Pin It