Dolní Němčí - Po úspěšné aplikaci Postní kapky, kterou vytvořil duchovní správce farnosti Dolní Němčí P. Petr Hofírek, si mohou uživatelé chytrých mobilních telefonů stáhnout její velikonoční pokračování. Velikonoční dobou od neděle Božího Milosrdenství provází aplikace Velikonoční paprsky, která připravuje na slavnost Seslání Ducha Svatého.

„Online aktivita Postní kapky se setkala s pozitivním ohlasem. Aplikace má 522 aktivních instalací a texty si nechalo posílat 220 odběratelů přímo na svůj e-mail,“ uvedl otec Petr s tím, že se na rozhodl na Postní kapky navázat Velikonočními paprsky. Ty začaly být aktivní od neděle Božího milosrdenství a budou se denně plnit svatodušním obsahem. Kněz bude do krátkých textů o Duchu Svatém vybírat myšlenky z knihy Zpěv Ducha papežského kazatele Raniera Cantalamessy.

Na webu se objeví také nahrávky kázání, modlitby k Duchu svatému, biblické citáty a střelné modlitby. „Obsah lze nejjednodušeji sledovat skrze mobilní aplikaci Android, která je k dispozici na Google Play pod názvem Velikonoční paprsky,“ upozorňuje otec Petr s tím, že stejně jako u první aplikace se chystá i nyní zasílat maily s duchovními texty na e-mail všem zájemcům, kteří o službu požádají na webových stránkách www.velikonocnipaprsky.maweb.eu, kde budou texty rovněž k dispozici.

Pin It