Diecéze - Centrum pro rodinu a sociální péči pořádá v měsíci dubnu opět několik akcí pro seniory. Nebude chybět přednáška či Lectio divina, ale na programu bude tentokrát i třídenní duchovní obnova ve Frýdlantu nad Ostravicí, která ovšem není určena pouze seniorům.

 

Ve čtvrtek 12. 4. čeká na seniory přednáška na biskupství na téma: Ekvádor – cesta do středu země, se kterou před ně předstoupí od 9.00 P. Mgr. Jan Linhart.

 

Ve středu 25. 4. se senioři na biskupství sejdou při již tradičním Lectio divina aneb setkávání nad Biblí. Rovněž od 9.00 je bude Knihou knih na biskupství provádět P. Mgr. Roman Janáč, CSsR, kaplan pro seniory.

 

O den později, tj. 26. 4., pak Centrum pro rodinu a soc. péči přichystalo pro seniory vycházku Jablunkovskem. Na programu bude mše sv. a návštěva Muzea Bible. Sraz účastníků je ke společné cestě před nádražím ČD ve Frýdku v 8.10 hod., společně pak půjdou na zastávku autobusu (pro účastníky z Ostravy, Frýdlantu… apod.). Návrat je plánován na odpoledne.

 

Hlavní bodem dubnového programu určeného (nejen) pro seniory, bude od 16. 4. do 18. 4. jarní duchovní obnova na téma: Církve, hnutí, řády.

Povede ji P. Mgr. Roman Janáč, CSsR, v Pastoračním centru ve Frýdlantu nad Ostravicí (ul. Ostravská 453). Začátek je stanoven na pondělí 16. 4. 2018 v 9.30 hod., závěr potom na středu 18. 4. 2018 kolem 14.00 hod.

Program: mše svaté, přednášky, rozhovory, svátost smíření, svátost nemocných, ztišení, odpočinek…

Cena za tuto duch. obnovu je stanovena na 900,- Kč (ubytování, plná penze) a uhradí se na místě.

S sebou si vezměte: poznámkový blok a psací potřeby, přezůvky, věci osobní potřeby, léky, které užíváte…

Spí se v postelích s lůžkovinami, v objektu je kaple a parkování je možné přímo v areálu centra. Cílovou stanicí vlaku je Frýdlant nad Ostravicí, přičemž je možné zajistit odvoz od nádraží – na ten je třeba domluvit se předem.

Programu se lze účastnit i bez ubytování – nutno domluvit při přihlášení. V takovém případě činí cena bez ubytování za celou duchovní obnovu 400,-Kč.

Přihlášky a bližší informace do 10. 4. 2018 – M. Göttlicherová, tel. 731 534 062, L. Kaňoková, tel. 734 876 497.

Ilustrační foto převzato ze stránek Centra.

Pin It