animatorikromerizKroměříž - Ve dnech 15. – 21. srpna 2010 se v Kroměříži uskuteční Celostátní setkání animátorů (CSA) skupin mládeže. Setkání organizované Sekcí pro mládež ČBK a Asociací křesťanských sdružení mládeže bude součástí přípravy na XXIV. Světové dny mládeže v Madridu 2011. Přibližně 400 mladých lidí mezi 16 a 30 lety se zde bude věnovat formaci, vzdělání a školení pro svoji dobrovolnickou práci ve farnostech, školách a zařízeních pro volnočasové aktivity s dětmi a mládeží. Motto setkáni je citát z Markova evangelia  „Mistře dobrý, co musím dělat, abych dostal věčný život?"

„Tato akce má především za úkol obohatit život animátorů, tedy mladých lidí, kteří svůj volný čas věnují druhým. Měla by jim pomoci oživit a zkvalitnit jejich práci pro druhé, pomoci nalézt novou inspiraci. A v neposlední řadě je to také setkání s přáteli a známými, které má přinést radost,“ řekl k připravovaníému setkání ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference otec Vít Zatloukal.

Týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti animátorů, a posílení jejich komunikativních, sociálních a pracovních kompetencí. Nabízí vzdělávací aktivity od hledání odpovědí na otázky duchovního života až po metodiky práce s dětmi a mládeží. Na programu budou přednášky, diskusní skupiny, workshopy, semináře, kulturní a sportovní program,sport, celoodpolední zážitková hra, společné modlitby a mše svaté, které povedou čeští a moravští biskupové.

Hudebně celé setkání doprovodí valašskokloboucká hudební skupina Adorare, ta také vystoupí v úterý 17. srpna 2010 od 18 hodin na Velkém náměstí. Vstupné bude dobrovolné a výtěžek bude věnován na podporu CSA. Nad setkáním převzal záštitu Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký a Ing. Jindřich Ondruš, náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CSA je současně přípravou na Světový den mládeže ve španělském Madridu www.madrid11.com, který se uskuteční ve dnech 16. – 21. 8. 2011.

Sekce pro mládež České biskupské konference v současné době připravuje společnou registraci účastníků z České republiky. Elektronická přihláška bude spuštěna do konce prázdnin. Společná registrace nabízí zajištění dopravy, ubytování a účast na tzv. předprogramu ve španělských diecézích.

Bc. Zuzana Vykouřilová
tisková mluvčí setkání
mobil: + 420 739 314 778
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It