StramberkTamoviceBrno – Památka roku 2013 kostel sv. Kateřiny ze Štramberku-Tamovic bude sloužit jako příklad úspěšné revitalizace církevní stavby účastníkům odborné konference na Stavebním veletrhu IBF. Konference s názvem Obnova historických a církevních staveb 2015 začíná na brněnském výstavišti ve středu 22. 4.v 10.30 hodin v pavilonu A, sál Rotunda.

Program akce je rozdělen do tří částí: Legislativa a financování obnovy a údržby památek, Specifické problémy při obnově a údržbě památek; třetí část je nazvaná Příklady realizace obnovy památek historických a církevních staveb. 

S příspěvkem Péče o kulturní dědictví ve světle procesu částečného majetkového vyrovnání mezi státem a církvemi vystoupí litoměřický generální vikář Stanislav Přibyl. Téma Revitalizace dřevěného kostela sv. Kateřiny ve Štramberku pro rozvoj cestovního ruchu představí Ing. Václav Kotásek, vedoucí stavebního odboru Biskupství ostravsko-opavského. O revitalizaci areálu bývalého cisterciáckého kláštera na Velehradě bude hovořit Štěpán Sittek, projektový manažer pro oblast kulturního dědictví z Arcibiskupství olomouckého.

Konference byla připravena ve spolupráci a zároveň získala záštity od Ministerstva kultury ČR, Národního památkového ústavu, Arcibiskupství pražského, Arcibiskupství olomouckého, Biskupství ostravsko-opavského, České biskupské konference a dalších. Vstup na konferenci je pro všechny účastníky bezplatný a zároveň Vás opravňuje k bezplatnému vstupu na Stavební veletrh IBF.

Pin It