DnyDuveryOstravaOstrava – Atmosféra modlitby a sdílení, kterou znají návštěvníci francouzské vesničky Taizé nebo velkých evropských setkání na přelomu kalendářního roku, ožije na podzim také v Ostravě. Krajské město a sídlo diecéze se stane ve dnech 20. až 22. 11. místem Dnů důvěry Taizé. Dny důvěry se už v České republice staly tradicí, která byla zahájena v roce 2007 setkáním ve Zlíně. V roce 2009 se Dny důvěry konaly v Brně, o dva roky později v Olomouci a v roce 2013 se Dny důvěry konaly v Praze. Letos jsou mladí lidé ve věku 17–35 let zváni do Ostravy.

Od pátku 20. 11. do neděle 22. 11. se účastníci zapojí do společných modliteb s meditativními zpěvy, nasloucháním Božímu slovu a modlitbou v tichu. Stejně jako v Taizé budou na programu biblické úvody, sdílení ve skupinkách, semináře a společné jídlo. Ubytováni budou u místních obyvatel.

Setkání v Ostravě už nyní začali připravovat místní mladí lidé. Pokud byste se chtěli do příprav zapojit, můžete napsat na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Další informace budou postupně zveřejňovány na stránkách komunity Taizé a na webových stránkách setkání.

Pin It