Praiva15o.biskupPrašivá - Po sedmnácté prožijí děti první den prázdnin s otcem biskupem na Prašivé. Název setkání Z mnoha zrnek jeden chléb vystihuje téma letošního setkání.  Několik měsíců se děti z celé diecéze připravovaly na Prašivou, pekly chléb a vkládaly jeho fotky nebo obrázky na interaktivní web www.prasiva2015.cz.  Tyto virtuální chleby se promění na opravdové chleby pro chudé skrze komunitu Sant Egidio, mezinárodní laické katolické hnutí.

 

Sant‘ Egidio je společenství lidí, kteří se ve velkých městech starají o lidi bez domova. Každý týden se pravidelně scházejí kPraiv15kaple modlitbě a pak připravují chleby a teplé nápoje, které rozdají lidem na ulici. Svým přátelům z ulice ale přinášejí kromě chlebů i něco jiného, a možná, že ještě důležitějšího: svůj čas a lidskou blízkost. Působí v Praze, Brně a Olomouci a vy budete mít tu vzácnou příležitost si s nimi popovídat. Naleznete je na stanovišti č. 10.  

 

Setkání na Prašivé začíná v areálu Kamenité u obce Vyšní Lhoty v 10.00 hod. mší svatou a společným piknikem. Poté následuje pěší výstup dětí nahoru ke kostelu sv. Antonína na Prašivé, kde bude probíhat program na stanovištích. Na 25 zajímavých stanovištích si děti budou moci vyzkoušet např. mletí obilí, odnesení vody na hlavě, slackline nebo se mohou projet bryčkou. Obvykle na Prašivou přijíždí na 1500 dětí, rodičů i prarodičů.

 

Přineste s sebou: kousek chleba a ovoce pro druhého na společnou svačinu.


 

Pin It