OpavaNeziskovkaRokuOpava - V námořnickém stylu se bude tentokrát odvíjet Sluníčkové odpoledne Charity Opava, tradiční vítání začátku prázdnin, které se letos uskuteční už po sedmnácté v areálu charitního domu sv. Josefa v Opavě – Jaktaři. Akce proběhne v pátek 19. června od 14 hodin a příchod v námořnickém je vítán. Není to sice podmínkou, ale každé takto vymóděné dítě dostane malou odměnu. Stačí modrobíle proužkované tričko.

SlunickoveCharitaOpava&Děti se mohou těšit na zábavné soutěže a hry, kino OKO, jízdu na poníkovi, malování na obličej, skákací hrad a loutkové divadlo Vladimíra Břichnáče. Připraveno bude také občerstvení – pivo, nealkoholické nápoje, opékané párky a domácí pečené moučníky. V žádném případě nebude chybět trochu kultury. Svá vystoupení předvedou děti z Mateřské školy v Jaktaři, klienti sociálně terapeutické dílny RADOST a k tanci a poslechu zazpívá Duo Vlaštovky, neboli charitní umělci Iveta Dunková a Štefan Bažo. Pouťovou atmosféru doplní prodej výrobků Chráněných dílen sv. Josefa, Chráněné dílny Vlaštovičky, Neškoly, Radosti a motivační dílny Pavla Rychty.

Proč je letošní Sluníčkové odpoledne právě v námořnickém stylu jsme se zeptali vedoucí mateřského centra Neškola Svatavy Bláhové, která pomáhá s organizací. „Myslím si, že po dlouhé době nastal čas na nějakou změnu. Sluníčkové odpoledne potřebuje zpestření a právě námořnický styl skýtá mnoho možností, jak s tímto tématem dál pracovat, dá se v tomto duchu vymyslet spousta soutěží, her i výzdoba. O tu se postarají klienti Radosti, kteří budou malovat sluníčka oblečená do námořnického a další námořnické motivy. Moc se těším, že přijdou děti v proužkovaných tričkách, a že se nám podaří utvořit společnou charitní loď, která dopluje na ostrov zábavy. A bylo by krásné, kdyby Sluníčkové odpoledne odstartoval pan ředitel lodním zvonem,“ uvedla Svatava Bláhová. Apropó, když už je řeč o lodích, tak loď bude určitě jedním z překvapení Sluníčkového odpoledne. Bude stát před vchodem na ředitelství a bude v ní i námořník. Takže nezapomeňte fotoaparáty a mobily.

Připomeňme, že poprvé takto otevřela Charita Opava své dveře dětem i dospělým v červnu 1999 a cílem tehdy byla snaha přiblížit organizaci lidem zvenčí, kteří dosud neměli příležitost se s charitním dílem blíže seznámit. Tak vznikla tradice Sluníčkových odpolední. Srdečně zveme děti i jejich rodiče nebo prarodiče, příbuzné, známé i neznámé. Přijďte v hojném počtu, těšíme se na vás a připravujeme pro Vás program, abyste se ani na chvíli nenudili.

Zdroj: www.charitaopava.cz

Pin It