veznice1Opava - Drogy, alkohol nebo gamblerství přivedlo do opavské věznice nejednu mladou ženu. Některým z nich odsouzení pomohlo k radikální změně života. Za mřížemi se totiž setkaly se setrou Filoménou, která jim pomohla ukázat cestu k Bohu a obrácení.

veznice2„Můj dosavadní život byl jeden velký zmatek a smutek. Prožívala jsem pocit prázdnoty. Propadla jsem drogám, tomu falešnému svodu, které mě dostaly až sem,“ přiznala Iva, která až při svém pobytu ve vězení zakusila dotek Boží lásky. „Dříve mě vůbec nenapadlo obrátit se k víře, k Bohu, který mě zná takovou, jaká jsem. Dnes vím, že se na něj mohu vždy obrátit a poprosit o radu a o pomoc v mém životě,“ vyznala mladá žena, která ve čtvrtek 12. 2. ve vězení přijala svátost biřmování. Nebyla sama.

veznice3Biskup František Václav Lobkowicz při své návštěvě věznice udělil svátost biřmování pěti ženám, dvě z nich přijaly svátost křtu a jedna odsouzená přistoupila společně s ostatními poprvé k prvnímu svatému přijímání. „Každý člověk má šanci, může změnit svůj způsob života. V tom je to vnitřní osvobození, to uzdravení, to je ta radostná zvěst evangelia,“ řekl biskup Lobkowicz.

logoKTVíce o udělování svátosti křtu, biřmování a prvního svatého přijímání v opavské věznici se dočtete v příštím vydání Katolického týdeníku č. 8 v diecézní příloze na straně 6.

Pin It