Krnov/Opava - Rytířstvo Neposkvrněné pořádá setkání svých členů v Krnově a Opavě, a to ve dnech 29. 1., resp. 30. 1. Jeho součástí bude kromě mše sv. a společné modlitby i přednáška provinčního asistenta pro Rytířstvo Bohdana Heczka OFMConv.

 

Rytířstvo Neposkvrněné je hnutím mariánským a apoštolským, které založil v Římě r. 1917 svatý Maxmilián Maria Kolbe. Členové hnutí se nazývají rytíři a rytířky Neposkvrněné. Rytířstvo Neposkvrněné, ve shodě se svým Statutem, šíří, nakolik je v jeho moci, království Nejsvětějšího Srdce Ježíšova skrze Neposkvrněnou nebo, lépe řečeno, slouží v poslání Neposkvrněné, které Ona plní jako Matka Církve. Jedná se o obrácení hříšníků,zvláště odpadlíků od víry a těch, kteří ještě neznají Ježíše Krista, a také o posvěcování všech pod ochranou Neposkvrněné a skrze Ni. Každý člen tohoto hnutí plní toto poslání posvěcováním sebe, aby mohl dávat ze své plnosti také druhým. Více o Rytířstvu zde.

 

V Krnově se rytíři a rytířky sejdou 29. 1. Od 16.30 bude na programu přednáška  s promítáním a besedou, po ní pak v 18.00 mše sv. V Opavě pak 30. 1., přičemž v 17.00 bude mše sv. a po ní v 18.00 přednáška.

Plakát k setkání v Krnově ke stažení zde.

Plakát k setkání v Opavě ke stažení zde.

Pin It