OKNO0214Ostrava – Nové číslo diecézního zpravodaje OKNO své čtenáře v únoru překvapí novou grafickou úpravou a barevností. Změnu zaregistruje každý, kdo do nového zpravodaje nahlédne. Ve spolupráci s grafickým oddělením tiskárny Kleinwächter, získal časopis moderní grafický layout, který využívá nový typ písma, pracuje s barevnými titulky, rámečky a fotografiemi.

Aktuální vydání nabízí pestrý zpravodajský přehled, informace z Charit i pastoračních center. Tématem únorového čísla je blížící se výročí zahájení 1. světové války, které si Evropa a celý svět letos připomene. Na stránkách OKNA se dočtete, jak tehdejší situaci a historické okolnosti popisují farní kroniky.

OKNO0214 nahledO rekonstrukci kaple sv. Anny, která byla dlouhá desetiletí farním kostelem pro více než osmdesátitisícový Havířov, se dočtete v dalším příspěvku. Upoutávkou na seriál o farnostech je také úvodník, který připravil jáhen farnosti Havířov Mgr. Pavel Marek.

Dvoustránkový rozhovor s misionářem Pavlem Vojtěchem Kohutem čtenáře OKNA zavede do karmelitánské misie ve Středoafrické republice. Očité svědectví z místa, které se už rok zmítá v krvavých nepokojích, pomůže nám Středoevropanům pochopit tamní kritickou situaci.

Poslední dvoustrana únorového OKNA patří pokračování Katechismu katolické církve na téma „Křivé svědectví“ a současně ukáže na jednu z osobností naší diecéze, která dokázala čelit hrůzám nacismu. Životní osudy rodáka z Frýdku P. Karla Schrammela, který zemřel v koncentračním táboře v Buchenwaldu, přiblíží příspěvek P. Jana Larische, ThD.

Pin It