Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Slavkovice – Už 11 let organizují pallotini pěší pouť k Božímu milosrdenství do Slavkovic. Z ostravsko-opavské diecéze tradičně vychází skupina poutníků z Fulneku. Letos se kvůli pandemii tato hromadná pouť neuskuteční. Nic však není ztraceno. Řeholníci vyzývají poutníky, aby si pouť k „Božímu milosrdenství“ zorganizovali sami v menších skupinkách.


pesipout2


"Tato akce z důvodu epidemie mění svou formu. Vyzvali jsme poutníky, aby si v malých skupinách (rodina, společenství z farnosti apod.) uspořádali sami pěší pouť po své trase (a nemusí to být do Slavkovic) a v termínu, který jim vyhovuje, a hlavně s ohleduplností ke všem, které budou cestou potkávat. Nemění se úmysl: chceme nadále vyprošovat Boží milosrdenství pro naši zem, diecéze, farnosti, rodiny,“ informuje jednotlivé diecéze P. Tomasz Kazański, SAC.

Otcové pallotini letos proto zvou k pěšímu putování křížem krážem po celé České republice, která potřebuje Boží milosrdenství. A každý si ji může „ušít na svou míru“. Letošní pouť nemá žádné limity, kterými by ji někdo ohraničoval. Nejsou dány počty kilometrů, osob termín, trasa ani čas, který poutníci na cestě stráví. Vedle vlastní míry se však mají poutníci zaměřit ještě na „Boží míru“, kterou je Boží milosrdenství a milosti vymodlené pro sebe a ostatní.

„Stanovme si proto úmysl pouti. Prosme při tom za milosrdenství pro nás pro všechny: pro kolemjdoucí i za ty, kteří z různých důvodů zůstali stát. Potkáme zase hodně lidí, i za ně se přimlouvejme. Buďme ale při pouti ohleduplní. Ano, jako poutníci máme právo poprosit o vodu, kus místa pro rozložení stanů, o lavor k umývání. Je důležité, abychom to dělali citlivě a s úctou k druhému člověku. Ptejme se: nebude vám vadit…? Pouť je totiž „superpřenašečem“ - kéž přenášíme lásku a radostnou zvěst o Milosrdném Bohu, nikoli nějaké koronaviry,“ radí na stránkách www.pout.cz kněží pallotini.

Pro účastníky letošní ničím nelimitované pouti slibují limitovanou edici poutních triček s logem pouti k Božímu milosrdenství 2020. V tomto roce budou mít černou barvu. Tričko dostane každý, kdo svou pěší pouť přihlásí  do 19. června na stránkách www.pout.cz. Na stejné stránce najdete od 1. 7. 2020 také odkaz na přednášky a ranní rozjímání vhodná právě pro pěší putování.

Autor ilustrační foto: Pavel Siuda

Pin It