Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Diecéze – Noc kostelů se v letošním roce uskuteční v pátek 10. června. Zvány jsou všechny kostely, kaple, modlitebny a sbory, jejichž církev je členem nebo přidruženým členem Ekumenické rady církví.

Ještě je čas se přihlásit a nabídnout tak lidem, kteří běžně do kostela nezavítají, jeho prohlídku a případně připravit zajímavý program. Návštěvníci v minulých ročnících oceňovali možnost navštívit místa, která jsou veřejnosti běžně nepřístupná a v reakcích mnozí oceňovali dostupnost kněží a řeholníků, kteří byli po celou dobu plně k dispozici a ochotně odpovídali na jejich dotazy.

Motto letošního ročníku zní: „Za dne ať Hospodin dává svou milost, celou NOC mu budu zpívat a chválit ho.“ Je vybráno z biblické knihy Žalmů, náboženských písní starozákonního Izraele, které vyzpívávají chvály, prosby a díkůvzdání tak, jak vytryskly ze srdce autorů na základě jejich osobních zkušeností. Po staletí se stávaly, a stávají se i dnes, inspirací pro modlitbu v různých životních situacích.

K Noci kostelů se opět připravují Poutnické noviny, ve kterých návštěvník najde mapy s otevřenými objekty, mnohé programové tipy, rozhovor s Markem Ebenem či Karlem Řežábkem a další zajímavé články. Pořadatelé proto prosí organizátory, aby své příspěvky do časopisu, včetně programových tipů, zasílali do 8. 4. 2022.

Přihlásit do Noci kostelů se lze přes elektronický formulář na této adrese: https://www.nockostelu.cz/prihlaskakostely.

Pin It