Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Exerciční dům Český Těšín po „covidové“ přestávce opět obnovil svůj provoz. V září nabízíme 4-denní ignaciánské duchovní obnovy v tichu, v listopadu naopak je na programu „akční“ zážitková duchovní obnova. Je možnost přihlásit se na duchovní obnovu čistě pro muže nebo jen pro ženy. Na programu jsou i jednodenní duchovní obnovy v tichu pro ty, kteří z různých důvodů nemohou přijet na několik dnů. Je možnost poznávat dva světce – v říjnu na duchovní obnově o svatém Františku z Assisi, nebo v prosinci na duchovní obnově o Svatém Janu od Kříže. V adventní době bude možnost přijet na duchovní obnovu, kterou bude doprovázet apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.


ExercicniDum


Většina akcí začíná páteční večeří, konec je v neděli po obědě. Na všechny akce je potřeba vyplnit přihlášku. Další podrobné informace najdete na webu exercicnidumceskytesin.cz

Exerciční dům se nachází v klidné části Českého Těšína hned vedle katolického kostela NSJ v Masarykových Sadech. V okolí je dostatek místa pro parkování, dům je také dobře dostupný pro cestující hromadnou dopravou (10-15 min pěšky z autobusového a vlakového nádraží). V domě se nachází krásná kaple, prostorná přednášková místnost a také jídelna, kde se podává celodenní stravování. Pokoje jsou 1, 2, nebo 3-lůžkové, pro většinu z nich je společné sociální zařízení v centrální části domu.

V současné době dodržujeme platná proticovidová opatření – duchovních obnov se mohou zúčastnit osoby, které doloží jednu ze tří skutečností: ukončené očkování, prodělanou nemoc (ve lhůtě do 180 dnů od pozitivního testu) nebo platný negativní test na covid-19 (antigenní nebo PCR).

Kontaktní údaje:

Exerciční dům
Masarykovy sady 24
737 01 Český Těšín
Tel.: +420 733 249 240
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Web: exercicnidumceskytesin.cz

Pin It