Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Tradiční setkání dětí a rodin s otcem biskupem se bude konat 1. 7. 2021 na hoře Prašivá, letos však trochu jinak. Mottem setkání je „Táta, máma, holka, kluk, rodina nám není fuk!“.

Akce navazuje na dlouholetou tradici setkávání dětí s o. biskupem, které organizačně zajišťovalo Katechetické a pedagogické centrum. Od letošního ročníku na přípravě spolupracují všechna pastorační centra Biskupství ostravsko-opavského: Centrum pro rodinu, Katechetické a pedagogické centrum a Diecézní centrum mládeže. Hlavní organizaci od Katechetického a pedagogického centra převzalo Centrum pro rodinu. Mění se také název: ze setkání dětí s o. biskupem se stává setkání dětí a rodin s o. biskupem. Místo konání zůstává stejné.


PrasivaPlakat


letošním roce bude z důvodu opatření ke snížení rizik nákazy koronavirem  upravena organizace celé akce. Místo zahájení bude jako každý rok v areálu Kamenité ve Vyšních Lhotách. Na rozdíl od minulých ročníků však budou stanoviště rozmístěna již cestou na Prašivou. Procházet jednotlivými stanovišti bude možné po skupinách: rodiny nebo skupiny dětí s doprovodem. Jako obvykle bude připraven bohatý program: poznávací, duchovní, výtvarné, hudební a pohybové aktivity. A to vše bude spojovat téma RODINA. Nově budou zařazeny aktivity pro rodiče: dostanou praktické návody na trávení volného času s dětmi, podněty, jak se v rodině navzájem poznávat, jak lépe komunikovat a jak pečovat o dobré vztahy. Zkrátka nepřijdou ani nejmenší účastníci. Účastníci se na jednom ze stanovišť setkají
s o. biskupem. Téma rodiny navazuje na Rok rodiny “Amoris laetitia”, který byl pro rok 2021 vyhlášen papežem Františkem.

Během setkání proběhne sbírka starých mobilních telefonů. Z této sbírky Centrum pro rodinu a sociální péči získá finanční podporu pro činnost sociální služby Poradna pro vztahy a rodinu. Poradna pomáhá lidem, kteří si vzájemně nerozumí, prožívají konflikty nebo se potřebují vyrovnat se smrtí blízkého člověka.

Z důvodu přetrvávajících opatření ke snížení rizik nákazy koronavirem se nebude konat tradiční dopolední program v areálu Kamenité (úvodní program a mše sv.). Čas zahájení i ukončení akce pro účastníky bude individuální – dle registrace na zvolený čas na webových stránkách: https://prasiva.prorodiny.cz/.

Plakát ke stažení zde.

Registrace účastníků bude spuštěna 1. 6. 2021 a je k účasti na akci nezbytná.

Pin It