Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Odry - Pěvecký školní sbor DATIO, který působí při Střední pedagogické škole a Střední zdravotnické škole svaté Anežky České v Odrách bude zpívat v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze. Svými hlasy doprovodí v sobotu 16. listopadu slavnostní mši svatou, která zde bude sloužena v 10.00 hodin při příležitosti oslav 30. výročí kanonizace Anežky Přemyslovny.

Sbor DATIO působí při Střední pedagogické škole a Střední zdravotnické škole sv. Anežky České v Odrách od školního roku 2003/2004. Asi o rok později se vytvořilo jeho komorní obsazení DONATIO. Obě tělesa zpívají skladby především s duchovní tématikou a to nejen z různých období dějin hudby, ale především písně současné s doprovodem hudební kapely. Od začátku své existence sbor nepřetržitě spolupracuje s řadou vynikajících hudebníků. Rád prezentuje písně Aleny Režné. V roce 2005 ve studiu TELEPACE sbor natočil své CD s názvem "... a že víme, že líp je dát ..." O tři roky později spolupracoval na hudebně divadelním tvaru Popelka nazaretská. Tento projekt vyšel díky TV NOE na DVD v roce 2008.

V roce 2011 vznikl další projekt Legenda o svaté Anežce s písněmi Aleny Režné v doprovodu hudební skupiny. Na divadelním zpracování se opět podílela Jana Vozáriková (Mrlínová) se svými studennty dramatické výchovy - nyní aboslventy školy. Toto představení bylo nastudováno k 800. výročí narození sv. Anežky České, která je patronkou školy, a zároveň k oslavám 150 let od založení školy a 20 let od jejího znovuotevření. Z tohoto představení vznikla televizní inscenace v režii TV Noe. Nové DVD s názvem Svatá Anežka a CD sboru "... dávám ti svou cestu" vyšlo v prosinci 2011.

Více na stránkách sboru DATIO

Pin It