Ostrava – S prvním dnem roku 2019 odstartovala Tříkrálová sbírka. Malí i velcí koledníci se vydávají na cestu za koledou.  V kostýmech Tří králů Kašpara, Melichara a Baltazara navštěvují domácnosti, přejí lidem Boží požehnání a prosí o dary pro Charitu. Kolednická skupinka složená z ředitelů ostravských Charit navštívila první pracovní den roku 2019 také ostravsko-opavské biskupství.

Jako první si koledu v podání ředitele Charity Ostrava Martina Pražáka, ředitele Charity sv. Alexandra a Josefa Stoklasy a vedoucího Charitního domu sv. Alžběty Jindřicha Čápa vyslechl biskup František Václav Lobkowicz ve své pracovně. Prestižní kolednickou skupinku doprovází ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské Lukáš Curylo a také P. Jan Larisch, který je prezidentem Diecézní charity.

S koledníky se setkal také pomocný biskup Martin David a jednotlivá pracoviště ostravsko-opavského biskupství. Kadidlo zavonělo také na chodbách i v kancelářích. V jedné z nich došlo s novým rokem ke změnám. Od 1. 1. 2019 biskupství zřídilo nový odbor Dotačních projektů a církevní turistiky, jeho vedením je pověřen projektový manažer biskupství Miroslav Přikryl.

Foto: Aleš Ligocký (01-05), Pavel Siuda (06-12)

Pin It