Vlaštovičky - Lidovou veselici chystá na pátek 28. září u příležitosti výročí svého otevření Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách u Opavy. Pro návštěvníky bude připraven bohatý program, jehož součástí bude komentovaná prohlídka, koncert či vystoupení klaunského dua pro nejmenší. Program začne ve 14.00 mší sv. v kapli Domu sv. Cyrila a Metoděje. 

 

Koncert skupiny Naděje, výstavu vítězných snímků fotosoutěže Můj svět, mnoho atrakcí pro děti i dospělé a skvělé občerstvení. To vše nabídne v pátek 28. září lidová veselice, konaná u příležitosti výročí otevření Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách u Opavy. Oslavy začnou ve 14 hodin mší svatou v kapli, tvořící střed bývalého kláštera dominikánek, který sestry po roce 1989 získaly zpět v restituci a darovali Charitě Opava. Zájemce o prohlídku tohoto domu s pohnutým osudem, v němž již déle než dvě desetiletí nacházejí pomoc lidé se zrakovým postižením, provedou se zasvěceným komentář zdejší pracovníci. Od 15 hodin se malí i velcí návštěvníci mohou těšit na zajímavý program i řadu atrakcí. Za vidění určitě stojí koncert opavské popové skupiny Naděje, která pro Charitu Opava vystoupí jež podruhé a opět bez nároku na honorář. Ti, kteří počátkem letošního roku propásli v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea výstavu snímků fotosoutěže Můj svět, pořádanou Charitou Opava pod patronací prof. Jindřicha Štreita, budou mít ve Vlaštovičkách možnost to napravit.

Pro děti bude největším lákadlem jízda na poníkovi, skákací hrad, malování na obličej nebo klaunské vystoupení či tombola. Chybět nebude prodej oblíbených keramických i látkových výrobků charitních chráněných dílen, ani bohaté občerstvení.

Převzato (včetně ilustračního fota) z webu Charity Opava.

Pin It