Stěbořice - Charita Opava si 27. 6. připomene svého bývalého spirituála a duchovního správce farnosti Stěbořice P. Josefa Motyku u příležitosti pěti let od jeho tragické smrti při rybaření na Slovensku. Vzpomínkové setkání začne mší sv. ve stěbořickém kostele v 9.30, poté bude následovat program u pietního místa před kostelem.

Pravidelného vzpomínkového setkání k připomenutí osobnosti otce Jožky se každoročně účastní zaměstnanci i klienti charitních středisek Denního stacionáře pro seniory, Mravenečku, Radosti, Domu sv. Cyrila a Metoděje, Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné, ředitelství i dalších. Do Stěbořic se podle počasí i fyzické kondice dopraví po vlastní ose autobusem nebo autem, pokud to dovolí počasí, využijí mnozí možnosti udělat si pěknou procházku pěšky.

Letos začne vzpomínkové setkání mší svatou, kterou bude ve stěbořickém kostele a bývalém působišti otce Jožky sloužit v 9.30 hodin otec Klement Rečlo. Po mši uctí všichni poutníci památku otce Jožky u pietního místa před kostelem a pak už bude následovat pozvání k malému posezení na zdejší faře.

Otce Jožku si budou poutníci letos poprvé moci připomenout i na venkovních panelech, zachycujících jeho osobnost. Ty byly vyrobeny pro Memoriál otce Jožky, běh okolím Stěbořic, který se na památku oblíbeného kněze koná pravidelně 8. května. Letos se této akce, kterou pořádá Orel Stěbořice ve spolupráci s místní farností, zúčastnil rekordní počet startujících i diváků.

Převzato z webu Charity Opava.

Pin It