Opava/Velehrad – Už jen pár dní zbývá do zahájení 11. ročníku pěší pouti z Opavy na Velehrad. Letos se na cestu chystá nejméně 60 poutníků, kteří se přihlásili organizátorům. Trasa měří 150 km a poutníci na ni mají celkem sedm dní. První den začíná v pondělí 2. července v 7.00 hodin při mši svaté v opavské konkatedrále. Pak se hned vyráží na cestu směr Fulnek.

„Na pouť se do 19. června 2018 přihlásilo 60 poutníků z Chlebičova, Darkovic, Darkoviček, Hati, Hněvošic, Hlučína, Hnojníka, Hradce nad Moravici, Komorní Lhotky, Kravař, Lučiny, Markvartovic, Opavy, Paršovic, Píště, Prahy, Rohova, Strahovic, Stříteže u Českého Těšína, Štáblovic, Tošanovic a Třanovic,“ vyjmenoval jednotlivé farnosti farář z Hati u Hlučína P. Bartłomiej Blaszka, který tradici pěších poutí před deseti lety založil.

Kdo by měl zájem se k poutníkům připojit, má možnost se ještě přihlásit na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo zavolat na číslo 731 625 656. Letošní putování budou provázet svatý Augustin a svatá Monika. Mottem pouti je citát z Lukášova evangelia: „Neboj se, Maria, neboť jsi nalezla milost u Boha“ (Lk 1,30).

Více informací o 11. pěší pouti Opava-Velehrad najdete na webu http://opavskapout.wz.cz/

Pin It