Spálov – V sobotu 5. května začne ve Spálově u Panny Marie ve skále cyklus letošních prvosobotních poutí. V 17.15 bude program té první zahájen modlitbou růžence, od 17.45 na ni naváže modlitba litanií a od 18.00 začne mše sv. Identický program pak bude probíhat i při následujících poutích, které se zde budou konat až do října.

 

„Spálovské poutní místo Panna Maria ve Skále, v malebném údolí řeky Odry bylo vždy pro věřící naší obce místem odpočinku, útěchy, proseb a modliteb k Panně Marii. Věrni slibu našich zbožných předků z doby po třicetileté válce se konala vždy k svátku narození Panny Marie, 8. září, poutní procesí k Panně Marii ve Skále od spálovského kostela svatého Jakuba,“ stojí na webu farnosti, kde se dozvíte více o historii poutního místa i poutí samotných, jejichž nová éra nastoupila po r. 1989.

Termíny dalších prvosobotních poutí jsou: 2. června, 7. července, 4. srpna, 1. září a 6. října. Krom nich se zde každý první čtvrtek modlí farníci a poutníci růženec za nová duchovní povolání (3. května, 7. června, 5. července, 2. srpna, 6. září a 4. října) a v programu poutí nechybí ani „malá“ pouť 15. srpna a „velká“ pouť 9. září.

Pin It