Stěbořice – V úterý 8. 5. se ve Stěbořicích na Opavsku již popáté uskuteční Memoriál otce Jožky, tj. běžecký závod na památku P. Josefa Motyky, bývalého stěbořického duchovního správce, jenž tragicky zahynul při rybaření na Oravě, pořádá místní jednota sportovní organizace Orel. Již teď je možné se na něj přihlašovat. Místní věřící budou na oblíbeného kněze vzpomínat už při mši svaté, kterou bude od 10.00 hodin sloužit spolužák o. Motyky ze semináře P. Jan Mazur.

 

Farníci si touto akci každoročně připomínají nedožité narozeniny „otce Jožky“, který by letos 9. května oslavil 42 let. Má každý rok podobný scénář – dopoledne mše sv., odpoledne samotný běžecký závod, večer pak koncert.

Dopolední mši sv. (v 10.00) bude sloužit P. Jan Mazur, který působí na Osoblažsku a s o. Motykou studoval v jednom ročníku v kněžském semináři. Navíc též pochází z Jablunkovska jako tragicky zemřelý bývalý stěbořický kněz. Závod pak odstartuje v 15.00 a jeho účastnici opět poběží v kategoriích na 4, resp. 10 km (ženy a muži) a 4 km (žáci a žákyně, tj. 2003 a mladší).

Zápis na závod bude probíhat od 12.00 do 14.30 hodin před kostelem. Vyhlášením výsledků ale tento stěbořický

vzpomínkový den neskonči, protože večer v 17.30 bude následovat na prostranství před kostelem, za jehož vybudovaným stal právě o. Josef Motyka, koncert Petra Bendeho. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Na běžecký závod se můžete přihlašovat na této adrese.

Registrace do 4. května:

dospělí 100,- Kč / děti 50,- Kč.

 

Registrace od 5. května:

dospělí 150,- Kč / děti 100,- Kč. 

Pin It