Ostrava – S vírou ve vzkříšení a s vděčností za všechno, čím nás obdaroval, se ve středu 28. března 2018 rozloučíme se zesnulým emeritním kancléřem Mgr. Janem Ptáčníkem. Zádušní mše svatá začíná ve 14.00 v kostele sv. Josefa v Ostravě (Don Bosco).

Mgr. Jan Ptáčník zemřel náhle na Květnou neděli 25. března 2018. Do kancléřského úřadu jej pověřil biskup František Václav Lobkowicz ihned po založení ostravsko-opavské diecéze v roce 1996 a byl jedním z prvních jeho spolupracovníků. Svou službu vykonával až do 1. 3. 2012, kdy odešel na zasloužený odpočinek. Loni v červenci oslavil 80. narozeniny.

Pan kancléř Jan Ptáčník byl neocenitelným pomocníkem biskupa Lobkowicze v počátcích vznikající kurie a svou poctivou prací, rozvahou i ochotou se zasloužil o činnosti kurie v diecézi. V roce 2012 mu udělil papež Benedikt XVI. vyznamenání Kříž "Pro Ecclesia et Pontifice" jako poděkování za dlouholetou službu v církvi.

Jeho blízcí prosí, aby účastníci pohřbu podpořili místo květinových darů salesiánské dílo, jehož byl zesnulý dlouholetým spolupracovníkem.

Parte ke stažení zde.

Pin It