Ostrava – Písničky z nového CD Rapper vlídného písničkáře Pavla Helana zazní v úterý 5. prosince v Ostravě a ve středu 6. prosince v Opavě. Oba koncerty jsou benefiční. Do kostela sv. Cyrila a Metoděje pozvali hudebníka vysokoškoláci z Vysokoškolského katolického hnutí. V Opavě bude muzikant hostem Charity Opava. Dnes večer začíná koncert ve 20.00 hodin. Zítra bude vystupovat od 19.00 hodin v opavském kině Mír.

„K někomu chodí na začátku prosince sv. Mikuláš, ale na VKH dojde Pavel Helan! Brněnský písničkář zahraje v úterý 5. prosince speciální koncert pro Vysokoškolské katolické hnutí Ostrava při příležitosti vydání nového alba. Koncert proběhne od 20.00 hodin po studentské mši svaté, která začíná v 19.00 hodin v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci,“ uvádí vysokoškoláci na svém webu a prozrazují, že Pavel Helan prostředí ostravských vysokoškoláků důvěrně zná. „Pavel Helan navštěvoval v poslední době naše studentské mše a nejednou se připojil i přímo do našeho společenství. Proto jsme se domluvili, že nám s radostí a elánem jemu vlastním, zahraje koncert pro VKH Ostrava. Nicméně zván je každý, kdo má rád Pavla Helana a jeho písně,“ dodávají studenti. Vstupné na koncert je dobrovolné a podpoří charitativní projekt Adopce na dálku.

Stejně jako v Ostravě se na Pavla Helana těší i v Opavě. Na svatého Mikuláše 6. prosince vystoupí v opavském kině Mír na benefičním koncertu pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav. Začátek koncertu je v 19.00 hodin a je na ně zván každý. Vstupné je 100 Kč a koupit je můžete dopředu v kině Mír, v předprodeji Sluna nebo přímo na místě před koncertem. Celý výtěžek z koncertu pak bude pomáhat klientům Pokojného přístavu. Přijďte se pobavit a zároveň podpořit dobrou věc.

Písničkář na prosincovém koncertu představí kromě známých písní z předchozího alba „iBůh“ také písničky z nového CD, které nedávno dokončil v Ostravě. Na desce najdete kromě písně Rapper, také skladby zasněné Údolí, zamilovanou V náručí nebo modlitbu Buď se mnou. „Můžete se těšit na novou dávku písní, ve kterých nechybí úsměv, prožitek spirituality a lásky,“ slibuje písničkář. Opavské vystoupení bude součástí adventního turné Pavla Helana, které by se dalo stručně popsat „kostely, sály a jeden parník“.

Písničkář na něm navštíví šestnáct měst v České republice a na Slovensku, kde se proslavil zejména díky společnému koncertování s folkovou legendou Janem Nedvěděm. Na turné bude Pavla Helana doprovázet vynikající cellista Štěpán Švestka a kromě písniček z nového alba na něm určitě zazní také populární Ajfon nebo dětská píseň Zahrádka, která se stala ústředním hudebním motivem v novém krátkém dokumentu o Charitě Opava.

Přestože Pavel Helan spolupracuje s Charitou Opava již několik let, nabídka na benefici pro Pokojný přístav tentokrát přišla přes stěbořickou faru. Místní farář Otec Klement Rečlo, který zároveň slouží jako kněz v Pokojném přístavu, se totiž s Pavlem Helanem přátelí, a když mu písničkář nabídl, že pro něj odehraje benefiční koncert podle jeho přání, padla volba právě na charitní mobilní hospic.

Pin It