Cvilín/Frýdek – V sobotu 7. října se na Cvilíně uskuteční pouť opavského děkanátu za nová kněžská a řeholní povolání a obnovu křesťanských rodin. Mši sv. bude v 18.00 sloužit ostravsko-opavský biskup Mons. František Václav Lobkowicz. Ve stejný den bude na pouti děkanátu karvinského, konané na stejný úmysl jako na Cvilíně, sloužit ve frýdecké bazilice Navštívení Panny Marie poutní mši sv. pomocný biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

První říjnovou sobotu se mohou věřící ostravsko-opavské diecéze setkat na děkanátních poutích konaných na významných poutních místech setkat se svými biskupy. Biskup František Václav Lobkowicz bude od 18.00 sloužit mši svatou pro poutníky z děkanátu Opava, kteří připutují k Panně Marii Sedmibolestné na Cvilín, aby se zde společně modlili za nová duchovní povolání a duchovní obnovu rodin. Mše svatá začíná v 18.00 hodin, předcházet jí bude modlitba růžence.

Pomocný biskup Martin David bude sloužit na stejný úmysl mši svatou pro poutníky děkanátu Karviná, kteří se v sobotu 7. října přijdou modlit do baziliky minor ve Frýdku. Také zde začne mše sv. v 18.00 hodin, které bude od 16.00 předcházet modlitba růžence a od 17.00 pak adorace.

 

Pin It