Ostrava - Pavel Šporcl, Petr Bende a Janáčkův komorní orchestr vystoupí už zítra 21. 9. od 19.00 hodin v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě. Benefiční koncert Charity Ostrava - Sešli se, aby pomohli... podpoří azylový dům pro matky s dětmi sv. Zdislavy. Vstupenky stále v prodeji v Národním divadle Moravskoslezském.

Petr Bende se při koncertu představí v akustické sestavě v doprovodu cimbálu a basy. Fenomenální houslista Pavel Šporcl vystoupí s vlastní virtuózní variací pro sólové housle "Kde domov můj" a dále za doprovodu skvělého Janáčkova komorního orchestru pod vedením Jakuba Černohorského uvedou Vivaldiho koncert "Čtvero ročních dob".

Celý výtěžek vstupného 12. ročníku benefičního koncertu Charity Ostrava bude využit na podporu Charitního domu sv. Zdislavy v rámci povolené veřejné sbírky. Azylový dům sv. Zdislavy poskytuje dočasné zázemí matkám s dětmi a těhotným ženám, které přišly o bydlení a potřebují podpořit, aby znovu získaly soběstačnost a možnost zapojení zpět do běžného života.

Záštitu nad koncertem převzali František V. Lobkowicz, biskup Diecéze ostravsko-opavské, Tomáš Macura, primátor statutárního města Ostravy a Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje. Koncert bude moderovat Aleš Juchelka a v záznamu jej odvysílá TV NOE v neděli 24. 9. 2017 od 20.00 hodin.

Pin It