Diecéze – K „Týdnu pro rodinu“ od 14. do 20. května se v naší diecézi přidaly Centrum pro rodinu, farnost Hlučín a město Kopřivnice. Jejich program nabízí především široké spektrum vzdělávacích aktivit, ale myslel i na děti.

Již podruhé „Týden pro rodinu“ uspořádala nejen pro své farníky hlučínská farnost. „Loni, kdy jsme s ním začínali, tak jsem cítil a cítím stále, že rodina jako taková je ve velkém ohrožení a krizi,“ vysvětluje děkan hlučínského děkanátu P. Martin Šmíd. „A jelikož se jedná o základní stavební buňku společnosti, ale i Církve, tak jsem si říkal, že cokoli, co by jim pomohlo nebo je povzbudilo, určitě bude dobré. Chceme nabídnout nejen přednášky, ale i možnost se za rodiny modlit při mši svaté.“

Všechna podvečerní setkání od pondělí 15. do pátku 19. 5. právě mší svatou (v kostele sv. Jana Křtitele v 18.00) začínají a poté pokračují od 19.00 v sále hlučínské fary. V pondělí odkrývají Překážky trvalého vztahu manželé Zajíčkovi. V úterý představuje P. ThLic. Petr Smolek Dokument ze synody o rodině Amoris Laetitia. Ve středu se P. Lukáš Engelmann vrátí ke vztahům v rodině přednáškou Vliv rodičů na děti, aby ve čtvrtek P. Vlastimil Krajčovič objasnil, zda Existuje církevní rozvod? V pátek budou přednášky dvě: Staň se požehnáním od P. Bogdana Stępieńa, OSPPE, a MUDr. Marie Fridrichové Podaří se nám v životě láska. Ta poslední je určena mládeži. Celý program najdete zde.

Stejně jako loni se farnosti podařilo spojit jejich „Týden pro rodinu“ se „Dnem pro rodinu“, který pořádá místní organizace KDU-ČSL, kdy se v sobotu odpoledne 20. 5. mohou celé rodiny s dětmi setkat na opékání, hry apod.

Centrum pro rodinu zahájí „Týden pro rodinupoutí rodin na Maria Hilf a přidalo se k němu vzdělávacími aktivitami, které již běží.  Centrum zároveň vysílá své přednášející jak do Hlučína, tak i do Kopřivnice, kde je také připravený rozmanitý celotýdenní program.

Ve středu od 12.05 bude v přímém přenosu sloužena mše svatá v TV Noe za rodiny, na které budou přítomní pracovníci Centra pro rodinu.

Pin It