Orlické Podhůří - Ve čtvrtek 6. října spatřila světlo světa vzpomínková kniha na mladého minoritského kněze o. Roberta Mayera OFMConv, jenž letos 5. února zemřel na následky těžkého úrazu. O. Robert přijal svátost kněžství v Opavě v r. 2008 z rukou ostravsko-opavského biskupa Františka Václava Lobkowicze. Řadu let též vedl prázdninová Františkánská setkání mládeže na Cvilíně u Krnova. Kniha se jmenuje "Děcka, valíme do nebe!" a vydalo ji nakladatelství Flétna.

Otec Robert Mayer se narodil 6. října 1974 v Čejči. Vstoupil do řádu minoritů, kde v r. 1999 složil časné sliby, aby pak v r. 2006 složil sliby věčné. Po studiích v kněžském semináři v polské Lodži přijal 12. 4. 2008 v Opavě z rukou ostravsko-opavského biskupa Františka Václava Lobkowicze kněžské svěcení. Poslední roky působil v brněnském řádovém konventu, byl farářem minoritské farnosti při chrámu sv. Janů v Brně, kostela sv. Gotharda v Modřicích a sv. Markéty v Přízřenicích. S otcem Robertem se seznámily také stovky mladých lidí při Františkánských setkáních na Cvilíně u  Krnova, které v posledních letech vedl. V pondělí 1. února tohoto roku utrpěl vážný úraz, byl hospitalizován na oddělení ARO v Brně, kde v pátek 5. 2., na sv. Agátu, zraněním podlehl.

V nakladatelství Flétna vyšla u příležitosti jeho nedožitých 42. narozenin kniha "Děcka, valíme do nebe!" Kniha je pestrou mozaikou několika žánrů – najdeme zde jeho vlastní deník z misií v Paraguayi, který si psal, deníkové záznamy jeho babičky o něm, přednášky či desítky svědectví jeho přátel a známých, potažmo lidí, s nimiž přišel třebas jen nakrátko do styku. Najdeme zde např. vzpomínky o. Leoše Ryšky či o. Marka Dundy.

Do srdcí lidí se zapsal jako radostný a pokorný kněz s velkým darem duchovního otcovství, z četných svědectví vyberme např. toto: „S Robinem měl člověk pocit, že je na světě všechno v pořádku, v rovnováze a fajn...“

Vázaná kniha, 280 stran, barevné fotografie, cena 225 Kč.

Nakladatelství
Flétna, Orlické Podhůří –
Říčky 101,

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 465 531 033, 736 681 735

 

Pin It