Ostrava - Ve farnosti Ostrava-Přívoz začala minulou středu „osmitýdenní škola modlitby“ Scala paradisi. Tento kurz přináší jak vědomosti, tak uvedení do praxe modlitby. Setkání probíhají každou středu od 18.00 hod. na faře.

Prvního setkání se zúčastnilo třicet lidí a tuto středu 21.10. je poslední možnost se ke skupině přidat.

Cílem této „školy modlitby“ je tedy prostřednictvím Božího slova a svědectví církve ukázat význam modlitby pro křesťana a uprostřed modlitebního společenství jej vést k hlubší modlitbě v Ježíšově jménu a v síle Božího ducha. Předpokládáme, že všichni účastníci mají jistou zkušenost s osobní i společnou modlitbou. Důležitější však je, že ve křtu dostali Ducha svatého a skrze něj i schopnost modlit se vděčně a s radostí v plném společenství s Bohem. Škola modlitby pak má každému pomoci, aby si uvědomoval a prožíval celou šíři a celé bohatství tohoto daru modlitby, tohoto „živého a osobního vztahu k živému a pravému Bohu.“

Škola modlitby „Scala paradisi“ (Stupně k ráji) „zdědila“ svůj název po jednom ze svých inspiračních zdrojů, malém spisku středověké mystiky, dopisu mladého kartuziána a budoucího převora Velké Kartouzy jménem Guigo, ve kterém svému příteli Gervasiovi vykládá čtyři stupně duchovního života vedoucí k Bohu: čtení, rozjímání, modlitbu a kontemplaci.

 

Pin It