UkrajinaOstrava – Festival se bude konat na zahradě TV NOE 10. 9. od 17.00. Zazní zde osobní svědectví lidí, kteří zažili Majdan. Misionář o. Krenický bude vyprávět o svých 20 letech na Ukrajině. Premiérově se promítne krátký film o událostech na Majdanu a bude znít ukrajinská duchovní hudba v provedení bohoslovců kyjevského semináře. To vše proto, že Diecézní charita ostravsko-opavská slaví 10. výročí zahraniční pomoci na Ukrajině.

Festival toho nabízí mnohem více. Od rána se na zahradě bude vařit pravý boršč, aby jej všichni mohli večer ochutnat. Přijedou partneři z Ukrajiny a představí své kroje. Stejně jako s otcem Krenickým si s nimi může návštěvník popovídat. Také se bude hovořit o desetileté pomoci Diecézní charity na Ukrajině. To vše lze zažít za dobrovolný příspěvek, který podpoří projekty na Ukrajině.

Očité svědectví o situaci na Majdanu budou vyprávět kněží a studenti kněžského semináře, kteří tam jeli pomáhat. Premiérově promítaný film byl letos natočen pracovníky Charity a nabízí pohled představitelů různých náboženství na události, které se děly na Majdanu.

Festival chce podat pravdivé informace o situaci na Ukrajině lidmi, kteří ji zažili, byli její součástí. V případě nepříznivého počasí je připravena mokrá varianta v sále biskupství.

 

 

Pin It